Spørsmål:
VR-hodesett som en enorm oppløsningsmonitor?
James
2015-09-11 09:07:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har for øyeblikket 4 skjermer på arbeidsstasjonen min, men jeg vil fortsatt ha mer plass på skrivebordet. Finnes det et head-tracking VR-hodesett (enten utvidet virkelighet eller slik at et tastatur fremdeles kan sees / brukes mens du bruker det) som kan brukes som en 360-graders (eller til og med 180 graders) skjerm? Hva slags virtuell oppløsning vil jeg ende opp med? Er det trådløst?

(Jeg skjønner at det sannsynligvis ville være ubehagelig å snu og bruke skrivebordsplass bak meg, men jeg ville i det minste kunne maksimere bruken av synsfeltet mitt.) p>

Interessant spørsmål - jeg vil gjerne se et svar! Rettferdig advarsel: et VR-skrivebord vil sannsynligvis være litt desorienterende å jobbe i, i hvert fall til VR-teknologien tar igjen litt.
@Undo Jeg er enig. VR-teknologi er allerede desorienterende fra å spille spill i bare en time eller to. Hvis du bruker det til alt datamaskinarbeid, kan det skade deg. Det virker imidlertid som en flott ting å se på.
Ennå ikke praktisk, men sannsynlig av interesse for alle som følger dette innlegget: her er et oculus-as-a-monitor-prosjekt: http://hackaday.com/2014/12/11/using-the-oculus-rift-as-a -multi-monitor-erstatning /
Kan vi gjenåpne dette nå når vi er nær 2020, har vi High-Res VR-utstyr?
To svar:
enderland
2015-09-11 20:15:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

men jeg vil fortsatt ha mer plass på skrivebordet

Etter å ha jobbet mye med virtual reality, vil jeg si uten forbehold - dette er virkelig ikke en god ide.

Er det et VR-headset med hodesporing (enten utvidet virkelighet eller slik at et tastatur fremdeles kan sees / brukes mens du bruker det) som kan brukes som en 360-graders ( eller til og med 180 graders) skjerm?

Merk at disse ofte kalles HMDs, og du kan ha hell med å undersøke disse.

Noen viktige ulemper med denne ideen:

 • Pikseltettheten for å lese tekst er dårlig . Occulus Rift utgitt neste år har en oppløsning på 1080x1200 (per øye, så effektivt den oppløsningen). For de fleste som ønsker mer enn 4 skjermer (!) Kommer dette til å være opprørende lite, da du i utgangspunktet bare vil kunne se et 1080x1200-område til enhver tid.
 • Designformål er forskjellige . Virtual reality-maskinvare er nesten utelukkende designet for å gjengi / skape 3D-miljøer (dvs. spill) - ikke 2D. Dette er først og fremst et problem fordi de fleste fremdeles er designet for å gjøre dette, ikke være "monitor extensions."
 • Ergonomien til dette vil være forferdelig siden du ville rotere hodet. stadig. Hvis du ikke tror dette, hold hodet i en 45 graders vinkel i 5 minutter, det vil ikke føles bra.
  • ... hvis det føles ok, legg til omtrent 1/2 pund (eller mer) på pannen og gjenta. VR HMD er tunge, noe som betyr mer hvis du bruker det hver dag som du har tenkt deg.
 • Øyestrekk. Sett ansiktet ~ 1 tomme fra en dataskjerm i en time (eller åtte). Du vet hvordan folk snakker om å ta pauser fra en vanlig dataskjerm flere meter unna? Tenk deg ~ 1 tomme for den tiden ...
 • Windows-ledere / interaksjon . Dette er et hardt problem og ikke et "produksjons- og løst" problem ennå. Er det greit hvis du ikke kan se musen / tastaturet ditt? Sannsynligvis.
 • Sporingssystem. Hvis alt som ikke er ille nok, trenger du et slags tilleggssystem for å identifisere hodets retning, for å føre data tilbake til datamaskinen din, i for å fortelle grafikkmotoren hva du skal tegne (eller hva visningen din er hvis du foretrekker det). Dette er viktig fordi hvis du bruker maskinvare, må du sannsynligvis bruke deres tilpassede programvare - dette er utrolig lite trivielt å komme i gang slik du vil, i mange tilfeller. Så hvis du skal "utenfor" det designede formålet, er det veldig lite trivielt (spesielt siden du sannsynligvis trenger en slags spesifikk vindusbehandling).

Noen mer spesifikke spørsmål:

Er det trådløst?

Ved å bruke Oculus Rift, som kan hackes for å gjøre det du beskriver, har den en total oppløsning på 1080x1200 for hvert øye, eller 2160x1200. Oppdateringsfrekvensen er veldig viktig for denne typen ting, men sakte oppdateringsfrekvenser er veldig desorienterende når hele verden har en 5 FPS-hastighet.

For å ha trådløs strømmer du i utgangspunktet bedre enn HD-video i veldig høy ramme (sannsynligvis 20 FPS eller høyere), eller det er utrolig desorienterende, spesielt hvis / når du beveger hodet og skjermen ikke oppdater umiddelbart. Laggy / treg oppdatering vil gjøre deg syk eller frustrert raskt.

Hva slags virtuell oppløsning vil jeg ende opp med?

Hvis du er villig til å skrive din egen windows manager / etc kan du sannsynligvis ha hvilken virtuell oppløsning du vil ha. Denne ruten ville ikke være for svak i hjertet :)

vil fortsatt ha mer plass på skrivebordet

Mitt siste poeng handler om dette igjen.

Hvis du vil bruke VR / AR til noe slikt, må du avgjøre om dine primære problemer med "bare" 4 skjermer er synlig plass (til enhver tid) eller begrenset flislagt plass (dvs. plassering av vinduer på toppen, i forskjellige områder). Hvis du er ok med å begrense den synlige oppløsningen betydelig, for større mulighet til å legge opp vinduer, så er VR / AR i sin nåværende form virkelig ikke det beste alternativet (gitt ovennevnte ulemper).

Det er også HMD-er med høyere oppløsning tilgjengelig enn Oculus Rift. Men Oculus Rift har et mye større samfunn av mennesker som utforsker denne ideen enn andre teknologier.

Min anbefaling vil overveiende være å få skjermer med høyere oppløsning og / eller flere av dem hvis du er ute etter en faktisk dag i dag, bruk sak. VR / HMD-ruten er sannsynligvis morsom og interessant, men på dette punktet tviler jeg sterkt på at du vil synes det er nyttig eller fordelaktig for daglig arbeid.

Om belastning på øynene. Det er ikke slik. VR-hodesett har en ekstra optikk for å etterligne en korreksjonsbrille. Jeg vet ikke hva som faktisk er avstanden, men sikkert x-ganger mer enn 1 tomme.
Kan vi gjenåpne dette nå når vi er nær 2020, har vi High-Res VR-utstyr?
Romen
2019-11-08 04:04:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg ser at dette spørsmålet ble sist besvart for over 4 år siden, så jeg vil gjerne gi et mer optimistisk svar som er oppdatert.

Er det hodesporing VR-hodesett (enten utvidet virkelighet eller slik at et tastatur fremdeles kan sees / brukes mens du bruker det) som kan brukes som en 360-graders (eller til og med 180-graders) skjerm?

Augmented Reality hodesett er den typen hodesett som viser et overlegg på en gjennomsiktig skjerm. VR-hodesett vil hindre synet ditt for å sikre maksimal nedsenking, så de er ikke ideelle for folk flest å bruke med å skrive.

Microsofts HoloLens er et banebrytende AR-hodesett som kan være det du ser etter. Imidlertid er det egentlig ikke et forbrukervennlig produkt ennå. ($ 3500 USD!)
Med Microsoft bak HoloLens har det en ganske god sjanse for å bli en standardisert AR-opplevelse for Windows. På et tidspunkt i fremtiden kan en gjentakelse av HoloLens være et levedyktig alternativ til tradisjonelle dataskjermer.

Litt billigere er Magic Leap One til $ 2295 USD. Dette systemet har sin egen innebygde datamaskin, så det er trådløst på en måte. Det vil være interessant å se hvordan denne enheten vil bli tatt i bruk av selskapene som for tiden utvikler seg for den. bruker for dem. De er ikke ment for forbrukerbruk, og programvaren som muliggjør bruk av dem med et skrivebordsmiljø er kanskje ikke fullt funksjonell. (Eller til og med eksisterer ennå.)

Hvis du har det bra med VR-hodesett som hindrer ditt syn på tastaturet, kan du i utgangspunktet bruke ethvert VR-hodesett. Det finnes allerede programvare som Virtual Desktop for de fleste VR-hodesett. Det er også et VR-skrivebordsmiljø for Linux.

Hva slags virtuell oppløsning vil jeg ende opp med?

Det er en vanskelig ting å svare på. Oppløsningen til hodesettet bestemmer til slutt skarpheten i teksten eller detaljene til objekter i 3D virtuelt rom, fordi virtuelle objekter må rasteriseres på pikslene i den skjermen. Den "skrivebordsplassen" du kan bruke er praktisk talt ubegrenset, med tanke på at du ville være fri til å ordne og endre størrelse på virtuelle vinduer slik du vil. Den faktiske oppløsningen til disse virtuelle vinduene du virkelig ser, varierer, og det vil avhenge av flere faktorer:

 • Oppløsningen til teksturen tilordnet den virtuelle overflaten
 • Posisjonen & orientering av den virtuelle overflaten fra ditt synspunkt
 • Oppløsningen til HMD

For eksempel:
Du kan se på en virtuell skjerm med 16.000 x 9000 piksler, skalert til størrelsen på miniatyrbildet og plassert i armlengde. Selv om det er en veldig høy oppløsning i det virtuelle rommet, må det projiseres på HMD-skjermen, og på den avstanden og størrelsen kan den være 160x90 piksler på skjermen. Noe som ville gjøre det umulig å se detaljene i den massive teksturen.

Jeg innser at det sannsynligvis ville være ubehagelig å snu og bruke skrivebordsplass bak meg, men jeg ville i det minste kunne maksimere bruken av synsfeltet mitt

Hvis du hadde et 360 ° panorama av virtuelt skrivebord, kan du bare la programvaren rotere den i stedet for å snu hodet.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...