Spørsmål:
billigste ARM-datamaskinen som kan kjøre et Linux Desktop jevnt
mark
2016-03-21 09:39:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg trenger nok strøm til å koble til internett og kjøre programmer som Libreoffice. Jeg har faktisk fått en Raspberry Pi2, og med tanke på at det koster, er ytelsen fantastisk, men likevel er det litt underdrevet i min opptak for ting som Youtube. Likevel, med begrensningen på 1 GB, kan du ikke kjøre mer enn et par programmer samtidig. Hvis du åpner noen få faner i nettleseren, henger systemet.

Jeg forstår at Raspberry Pi3 er ute, og at den er litt raskere. Men jeg forestiller meg at nøyaktig de samme problemene ville oppstå ved å åpne flere faner i en nettleser, eller kjøre mer enn et par programmer om gangen, med tanke på at det er 1 GB RAM-minne.

Det er et annet system jeg er interessert i , Odriod-C2, også med en firekjerneprosessor, men kjører på 2 GHz i stedet for pi3s 1,2 GHz. Og nettverkstilkoblingen går raskere, slik jeg forstår det, og kjører direkte fra hovedkortbussen i stedet for å bli koblet til USB2-bussen, som i pi2 og pi3. Og Odriod-c2 har et kikhøyt 2 GB RAM-minne, dobbelt så mye, så jeg burde kunne ha dobbelt så mange programmer eller faner i nettleseren min åpen.

På papir ser det ut som Odriod. -C2 ville være den billigste ARM-datamaskinen som kan kjøre et Linux-skrivebord "jevnt" til $ 40 for styret, mot $ 35 for pi3 (selv om det inkluderer wifi og bluetooth på tavlen)?

Hvilken av disse to alternativer passer best for min situasjon - eller er det bedre alternativer?

En svar:
Adam Wykes
2016-07-08 18:41:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du har noe DDR3-RAM og en PSU og etui som ligger rundt, kan du vurdere å oppgradere fra ARM til x86, noe som ikke bare vil gi ytelse med en tråd, men også til grafikk og RAM-kapasitet. Selvfølgelig vil det som en hel pakke ende opp med å bli større og litt dyrere.

Hvis x86 ikke er et alternativ, bør du være klar over at mange av SBC-ene der ute lider av svakere skrivebordsopplevelser pga. veldig dårlig Linux-støtte for deres spesifikke grafikkdrivere. Raspberry Pi bruker en av de best støttede GPU-ene, så det vil sannsynligvis gi deg den best mulige skrivebordsopplevelsen (spesielt 3), så lenge du kan finne ut hvordan du kan holde deg innenfor grensene til det 1 GB RAM-minnet. For pengene mine er den beste implementeringen av et Raspberry Pi OS jeg noensinne har sett, å være DietPi. Spesielt når du kjører den uten X eller DE (dvs. i konsollen, bare bruker framebufferen), nipper den til RAM. Nå Adam, kanskje du klager, jeg sa bare at jeg trenger et skrivebord! Heldigvis kan du fremdeles ha mye av det du liker med stasjonære datamaskiner i framebufferen din ved hjelp av gpm musedriveren for programmer som mc og lenker2 som støtter en grafisk modus i bare rammebuffermiljøer.

Et siste alternativ ville være å skaffe en Android-pinne og prøve å gjøre det med Android-miljøet, som har mye bedre driverstøtte for GPU-ene på disse ARM SBC-ene. Du kan til og med prøve å kjøre Linux på det hvis du følte deg bestemt og eventyrlysten.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...