Spørsmål:
CPU-kjøler for peltier-kjølesystem
PlasmaHH
2015-10-30 20:07:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er i ferd med å bygge et "kjølekammer" for elektroniske eksperimenter * , og som primær del for kjøling av det skal jeg bruke et peltierelement. Dette betyr at selv om jeg trenger å kvitte meg med rundt 150 W, og min første tanke på det var å bruke en eldre CPU-kjøler som hadde varmeledninger, men dessverre var kontaktflaten på bakkeplaten mindre enn peltierelementet. Jeg snudde meg for å se hva som er tilgjengelig på markedet, og det er overveldende mye, og i tillegg til at spesifikasjonene ofte ikke var klare noe sted, kunne jeg nesten aldri finne spesifikasjoner for størrelsen på kontaktplaten / området (eller hva du kaller det). Så for denne spesielle applikasjonen søker jeg etter et kjølesystem med følgende behov:

 • Kontaktområde minst 40mm x 40mm
 • Monteringsevne for 120mm vifte
 • Viften må blåse fra siden
 • Selvfølgelig beste pris for ytelse, prisen skal egentlig ikke overstige ~ 40EUR
 • Heatpipes
 • Hvis den har direkte kontakt heatpipes , den typiske avstanden mellom varmerørene og resten av kontaktområdet metall kan ikke være større enn 0,2 mm
 • Størrelse (uten vifter) bør ikke overstige omtrent 150mm kube

Følgende funksjon kan være fin, men trenger ikke å være med:

 • En vifte (bryr seg ikke om støy, kan kjøre ved 4000 rpm)
 • Mulighet for push / montering av trekkvifte
 • direkte varmeledningskontakt
 • alt kontaktareal kobber
 • kjøleribber kobber

* vel selvfølgelig også til øl.

Hvis CPU-kjøleren ikke har nok areal til peltierelementet, kan du bruke en varmespreder.
Selv om TEC-moduler er ganske kule enheter, er de ikke så effektive når [kjernen er under belastning] (http://www.legitreviews.com/the-chilltec-thermoelectric-cpu-cooler-review_491/5).
@BennettYeo: heldigvis er dette for et kammer der komplette enheter med lav effekt plasseres og kjøles ned
de fleste 12V Peltiers produserer i seg selv opptil 110W varme.
@tuskiomi: det er mange forskjellige, og du kan ikke bare velge den rette, men også kjøre dem med lavere strøm
Hvis du ikke kjører dem med nok strøm, blir de isolatorer. I 99% av tilfellene har du ikke Peltier-kjøligere konstantstrømskilde. og i 90% av disse tilfellene er 5V-skinnen ikke nok til å kjøre en kjøler riktig for en CPU under belastning - den steker den. som lar 89% av tilfellene kobles til en 12V forsyning, kanskje med en VDC-bryter. Hele tiden må du levere nok strøm til ikke bare å flytte varmen fra CPUen, men også å flytte sin egen varme. Hvis dette mislykkes, isolerer du CPU-en, forårsaker temperaturen å stige, og dermed øker motstanden på peltier, og så senker avkjølingen
@tuskiomi: peltiers (som de fleste halvlederanordninger) er strømdrevne, og dermed kjører du dem åpenbart med en (justerbar) konstant strømkilde. I tillegg til det, må flertallet av nominelle 12V-elementer kjøres med mye mer, ofte opptil 15,4V for å operere med maks strøm, for å oppnå maks dT. Med deres motstandsekvivalent tilgjengelig mellom typ. .8 Ohm til 10 Ohm og nominell spenning mellom 1,4 V og 24 V har man et stort utvalg å velge mellom om nødvendig. Å konsultere databladet før du kjøper for et bestemt program er en nyttig ting å gjøre.
En svar:
0-60FPS
2016-11-14 08:04:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg vil anbefale Cooler Master Hyper 212 EVO. Den har 4 direkte kontakt varmerør og er klassifisert for 180W termisk spredning. Og går for omtrent £ 30. Du kan også kjøpe noen klips og konvertere det til push-pull i stedet for bare push.

Dimensjonene er (H, W, L) 158,5 mm x 120 mm x 77 mm (1 vifte) eller ~ 100 mm (2 fans).

Egentlig leveres den med klipp for en ny fan.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...